El Club Natació Tàrrega començà la seva trajectòria oficialment l’any 1948 per promoure i consolidar les activitats aquàtiques. Ben aviat, s’incorporaren noves seccions i disciplines esportives i recreatives com el bàsquet, l’hoquei, entre altres, amb el suport d’una massa social que va anar creixent fins arribar al seu màxim esplendor a la dècada dels anys seixanta.

La història del Club Natació Tàrrega és la història de l’esport a la nostra ciutat i un digne exemple de l’associacionisme, tan viu a Tàrrega, entès com el fenomen que canalitza les inquietuds dels ciutadans, en aquest cas envers l’esport.

El Club Natació Tàrrega és una associació privada sense finalitat de lucre que té la voluntat de mantenir els seus objectius fundacionals de promoure el desenvolupament i la pràctica d’activitats físiques, esportives, recreatives i socials.

Actualment el Club gaudeix d’un nou pavelló esportiu a Tàrrega i de prop de 1400 socis i sòcies.

Les seves activitats esportives se centren en les seccions de natació, bàsquet, gimnàstica de manteniment -amb 15 participants- i karate amb 11 karatekes.

La secció de natació aglutina 167 esportistes, 82 dels quals són escolars i 85 federats, que competeixen a la lliga territorial i provincial i amb representació als campionats de Catalunya i d’Espanya.

La secció de bàsquet està formada per 176 jugadors agrupats en 20 equips, masculins i femenins, que participen en diverses competicions, tant territorials com de Catalunya.

També cal destacar l’escola de bàsquet formada per 28 nens i nenes de 4 a 7 anys que s’inicien en els fonaments de l’esport, garantint així, la continuïtat del basquet a casa nostra i dibuixant una estructura piramidal en la distribució dels equips.

El CN Tàrrega és avui un club dinàmic, integrador i sostenible gràcies a totes les persones, esportistes, juntes i socis, que al llarg dels seus 66 anys d’història han empès amb il·lusió aquest projecte, en etapes diferents, amb els alts i baixos propis de qualsevol entitat, però amb una gran determinació que l’ha fet arribar fins als nostres dies.

Amb aquest web, és el nostre desig que tant els socis i sòcies com els visitants pugueu conèixer i estar al dia de les nostres activitats i animar-vos a participar-hi.

Pere Palomino

President del Club Natació Tàrrega